Esteu aquí

El Ple aprova la bonificació del 95% de la taxa d'ocupació de la via pública a bars i restaurants

29/01/2021 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat la bonificació del 95% de la taxa d'ocupació de la via pública que han de pagar els bars i restaurants per disposar de terrasses al carrer. La mesura, aprovada unànimament per tots els grups municipals, s'adreça al sector de la restauració local davant les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia de la COVID-19.

Així, els bars i restaurants només hauran de pagar un 5% del preu de la taxa d'ocupació de la via pública per tenir terrasses. Aquesta mesura, en global, representarà un estalvi d’uns 127.565 euros al sector, si tenim en compte els ingressos que va rebre l’Ajuntament per aquest concepte durant l’any 2019.

El Ple municipal, celebrat ahir dijous 28 de gener, també va aprovar les bases d'una nova línia de subvencions per fomentar les activitats comercials i de serveis, la contractació de persones desocupades i la implementació de plans d'igualtat a les empreses. 

Finalment, amb la unanimitat de tots els grups municipals, el Ple va donar llum verd a l'aprovació inicial d'una ordenança per a la creació d'una zona de baixes emissions a Sant Joan Despí per tal de preservar i millorar la qualitat de l'aire.