Esteu aquí

L'Ajuntament aprova un pressupost de 41,2 milions d'euros posant l'accent en l'atenció a les persones

L'any que ve es contractará més d'un centenar de persones en plans d'ocupació
El pressupost inclou el tancament parcial del polesportiu Ugalde
El pressupost es va presentar a les entitats el 21 de desembre

23/12/2015 - Ajuntament

El Ple municipal va aprovar ahir, 22 de desembre, el pressupost de l’Ajuntament de Sant Joan Despí per a 2016 que suma 39,4 milions d’euros, 3 dels quals es destinaran a inversions. Els comptes municipals posaran de nou l'atenció en les persones més vulnerables, la lluita contra l'atur i el manteniment de la ciutat.

D’aquest total de 39,4 milions, 36,4 milions són per al funcionament dels serveis i execució dels programes municipals (personal, equipaments, neteja, manteniment, ajudes...) i 3 milions s’inclouen en el capítol d’inversions. L’empresa municipal ADSA tindrà un pressupost de 1,8 milions euros, cosa que ens aporta un pressupost global de 41,2 milions. Els comptes municipals es van aprovar amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA, CiU, PP, ERC (només va votar a favor del capítol d’inversions, a la resta de partides es va abstenir), i amb les abstencions de Ciutadans i SíSePuede/SíQueEsPot.
Segons l’alcalde "és un pressupost realista i equilibrat que permet fer front als objectius marcats i el compliment del compromís amb la ciutadania, mantenint els serveis existents i encarant nous reptes". De nou, l’àmbit social i de serveis a les persones seguirà sent l’eix prioritari de la despesa de l’Ajuntament. Així, el pressupost municipal contempla per al foment de l’ocupació, la contractació de més de 100 persones durant mig any per incidir en la inserció laboral de les persones aturades de la ciutat. D’igual manera, es continuarà aportant recursos a l’atenció a les persones, famílies i col·lectius en situació de vulnerabilitat, com ara garantint les beques menjador i els subministraments bàsics (aigua, llum, electricitat...) per evitar casos de probresa energètica. Per tal de donar una nova ajuda als joves en temes d’ocupació, habitatge, estudis... es posarà en funcionament l’Oficina d’Emancipació Juvenil, un nou servei que s’ubicarà al barri Centre.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va anunciar que algunes de les obres més importants previstes al pressupost municipal per a 2016 se sotmetran a la participació veïnal. Seran actuacions de caire urbanístic (com ara remodelació de carrers), que s’aniran definint al llarg del proper any. El pressupost de l’any 2016 contempla per a aquestes obres una partida d’1 milió d’euros, cosa que representa un 33% del total del capítol previst d’inversions, que puja a 3 milions. Entre els carrers que es preveu remodelar es troba el carrer Bon Viatge o el carrer Major.

En l’àmbit educatiu destaca la posada en servei d’una nova aula de 0 a 3 anys a l’escola bressol municipal El Timbal; subvencions per a la insonorització de menjadors escolars, la continuació del servei de les aules d’acompanyament a l’estudi com a eina per a la lluita contra el fracàs escolar i la continuació de projectes per promoure la ciència i el coneixement de l’anglès.

La lluita contra el canvi climàtic, tot afavorint la mobilitat sostenible, el reciclatge i la protecció del medi natural també rep l’atenció pressupostària, amb la incorporació de vehicles elèctrics (a la Brigada municipal i a la Policia Local), tot desenvolupant el Pla de Mobilitat: continuarà el pla de supressió de barreres arquitectòniques i s’ampliarà la xarxa de carrils bici.
També s’inciaran reformes per a l’actualització de la biblioteca Miquel Martí i Pol i, en l’àmbit esportiu, començarà el tancament d’una de les façanes de la pista poliesportiva Ugalde. I tot, amb paràmetres de bona governança i transparència, implementant totes aquelles mesures que afavoreixin els tràmits a les persones, industries i comerços (seu electrònica, portal de transparència, catàleg de tràmits on line, nova web municipal...).

L’empresa municipal ADSA, amb un pressupost de 1,8 milions, seguirà gestionant i mantenint el parc d’habitatges de lloguer, l’Oficina de l’Habitatge, els aparcaments municipals i el servei d’aparcament regulat, que renovarà els parquímetres.