Esteu aquí

Sant Joan Despí recorda les víctimes de la COVID-19 amb un emotiu homenatge

15/11/2021 - Ajuntament

Sant Joan Despí ha recordat les víctimes de la pandèmia de la COVID-19 amb un emotiu homenatge aquest diumenge 14 de novembre al parc de la Fontsanta. L'acte, que ha aplegat familiars de les víctimes, personal dels serveis essencials, representants de les entitats ciutadanes i regidors i regidores de l'Ajuntament, ha acabat amb el lliurament de roses blanques al voltant d'una olivera, que serà el símbol del record de les persones que ens han deixat durant aquests mesos.

La pandèmia de la COVID-19 ha estat un dels moments més difícils de la història recent. Moltes famílies han perdut un ésser estimat i no se n'han pogut acomiadar com haguessin volgut. Amb aquesta cerimònia, la ciutat ha volgut retre homenatge a les víctimes de la COVID-19 i expressar el condol de tota la comunitat a les seves famílies.

"Junts i juntes podem acomiadar a qui ens ha deixat; dones i homes que van viure i conviure amb nosaltres; éssers estimats que ens han deixat la seva emprenta personal; veïns i veïnes als que trobarem a faltar. Estaran sempre al nostre record i la ciutat no els oblidarà", ha expressat l'alcaldessa, Belén García, durant l'homenatge.

L'acte també ha estat un reconeixement a l'esperit de solidaritat que ha aflorat durant la pandèmia i a la tasca i al compromís dels serveis essencials. Així, van ser presents a l'homenatge representants dels centres d'atenció primària, de l'Hospital Moisès Broggi, de les residències de gent gran, de les farmàcies, de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra, del personal de neteja, dels serveis socials, del voluntariat, del comerç i de les entitats de la ciutat. 

"Com a comunitat, fem un reconeixement a l'esforç que, durant els dies més durs de l'estat d'alarma, van fer els serveis essencials. Especialment, el personal sanitari, que es va posar estoicament a primera línia", ha destacat l'alcaldessa, que va recordar iniciatives solidàries com la confecció de mascaretes o la fabricació de viseres, el repartiment de menjar i compres a domicili, les trucades de seguiment a la gent gran, el reforç de la neteja i el suport a les famílies més vulnerables, entre altres accions que van fer que la ciutat seguís funcionant malgrat la dificultat de la situació sanitària.

L'olivera, símbol del record

L'acte s'ha fet al parc de la Fontsanta, a la vora d'una olivera que s'ha plantat com a símbol del record de les víctimes de la COVID-19. En senyal d'homenatge, totes les persones participants han deixat una rosa blanca al voltant de l'olivera, com a reconeixement personal i col·lectiu a les persones que ens han deixat i a l'esperit de solidaritat i col·laboració durant la pandèmia.

L'homenatge ha comptat amb la participació de l'Escola de Música Enric Granados i de la cantant Mireia Dolç, que han interpretat diferents peces musicals. També s'han llegit poemes de Miquel Martí i Pol i de Joana Raspall.