Esteu aquí

Noves mesures tributàries per pal·liar l’impacte de l'estat d'alarma en les famílies i els comerços

30/04/2020 - Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí no cobrarà enguany la Taxa d'Ocupació de Via Pública que haurien de pagar els bars i restaurants de la ciutat per tenir terrasses al carrer, retornant-ne l'import en cas que ja s’hagi abonat. És una de les mesures que ha anunciat l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, amb el suport unànim de les diferents forces polítiques del consistori representades a la Junta de Portaveus.

En el mateix sentit, l'Ajuntament també ha decidit reduir en un 50% la Taxa de Recollida d'Escombraries Comercials. Els comerços que hagin aturat la seva activitat es veuran beneficiats i només pagaran l’import corresponent a un semestre de 2020. L'objectiu és, segons Poveda, "compensar la pèrdua d’ingressos generada per l’aplicació de l’estat d’alarma a aquest tipus de negocis".

Ajornament d'impostos

Altra mesura adoptada és l'aprovació d'un nou calendari fiscal dels tributs municipals, que inclou la possibilitat d'ajornar el pagament fins al 28 de febrer de 2021 –sense aplicar interessos de demora– per a aquelles persones que demostrin dificultats econòmiques per fer front enguany a les seves obligacions tributàries.

El calendari de domiciliacions també ha retardat els terminis inicialment establerts: l'Impost de Bens Immobles (IBI) i les taxes residus domèstics, clavegueram i guals tindran el pagament de la primera fracció durant els primers dies dels mesos de juny, agost, octubre i desembre. L'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica es presentarà al cobrament a principis de juny.

Cal recordar, igualment, que com es va acordar a l’inici de l’estat d’alarma, tots els preus públics del serveis que presta l'Ajuntament de Sant Joan Despí resten suspesos. Només es cobrarà el servei per als dies efectius de prestació i quedaran compensats quan aquests serveis es posin en marxa.