Esteu aquí

Coronavirus (COVID-19): Centenars de persones fan esport des de casa a través de l’Instagram dels poliesportius municipals de Sant Joan Despí

26/03/2020 - Ajuntament

Els poliesportius municipals de Sant Joan Despí han posat en marxa un canal a Instagram per viure de forma activa i saludable el confinament provocat per la crisi sanitària del coronavirus Covid 19. A través del compte d’instagram @despiesportacasa, centenars de persones gaudeixen a casa de sessions diàries d’entrenament en directe.

El programa DespíEsport a casa té l’objectiu de fomentar entre la ciutadania l’activitat física domèstica, tot evitant el sedentarisme en un moment en què cal quedar-se a casa per frenar la propagació del virus, fet que ha comportat el tancament de serveis com els poliesportius municipals.

DespíEsport a casa ofereix sessions d’entrenament de 30 minuts de durada tots els dies de la setmana: 4 sessions diàries de dilluns a divendres, i 2 sessions diàries els dissabtes i diumenges. L’oferta és molt variada, amb activitats aeròbiques, de força i exercicis de flexibilitat i mobilitat articular, tots impartits per instructors i instructores dels poliesportius municipals.

Així, a través de DespíEsport a casa podem fer pilates, dance, HIIT, estiraments i TBC. Les sessions es fan en directe a través del canal d’Instagram @despiesportacasa i es poden seguir des de qualsevol dispositiu mòbil. Només cal fer clic a la foto de perfil del canal i començar a fer exercici. En cas de no poder seguir-les en directe, es pot fer activitat física més tard ja que les sessions estan disponibles durant 24 hores.

Les classes s’adapten al nivell de cada persona usuària, de forma que es proposen diferents nivells de dificultat en funció dels exercicis. Els materials tampoc són cap problema, ja que es proposen alternatives amb objectes que podem tenir a casa, com ara ampolles d’aigua en lloc de peses.

Actualment, el canal DespíEsport a casa compta amb més de 2.500 seguidors a Instagram. La mitjana de visualització de les sessions és de 800 persones, i en algunes sessions s’ha arribat a 1.500 visualitzacions en 24 hores.

GRAELLA D'ACTIVITATS DESPÍESPORT A CASA