Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de febrer de 2021

25/02/2021 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 25 de febrer de 2021 en sessió ordinària per via telemàtica, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió ordinària anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Tot seguit, els grups municipals de Junts per Sant Joan Despí (JxSJD), Podemos, Sant Joan Despí en Comú (SJDEnComú), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), van debatre diferents propostes i dictàmens.  

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Territori, Espai Públic, Medi Ambient i Hisenda, el Ple va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals el dictamen de declaració com d’interès especial o d’utilitat municipal de les obres a realitzar per Creu Roja Espanyola a l’edifici situat al carrer Samontà, 31; el dictamen d'aprovació de les Bases reguladores del sorteig de la Campanya de Dinamització Comercial “100x100 Restauració Local”-Programa Reiniciem Sant Joan Despí i el dictamen d’aprovació de formalització del conveni de delegació de l’Ajuntament de Sant Joan Despí de la competència municipal per a la gestió de les zones de baixes emissions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament local, el Ple va fer l'aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023, amb els vots a favor de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, Cs i PSC i l'abstenció d'ERC.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Serveis a les Persones, per unanimitat de tots els grups es va aprovar l’adhesió al manifest del dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones

En l'apartat de control, el Ple va aprovar la moció presentada pel grup municipal SJDEnComú sobre la reforma del codi penal dels delictes de sedició i rebel·lió, amb els vots favorables de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, ERC i PSC i els vots contraris de Cs; la moció presentada pel grup municipal de JxSJD per refermar el compromís del mon local català amb la llibertat d’opinió i d’expressió i en la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania, amb el suport de JxSJD, SJDEnComú, ERC i PSC i el vot en contra de Podemos i Cs; i la moció presentada pels grups municipals SJDEnComú i Podemos per demanar l’indult de Pablo Hasél, per defensar la llibertat d’expressió i rebutjar qualsevol expressió de violència, amb els vots a favor de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, ERC i PSC i el vot en contra de CS. D'altra banda, el Ple va rebutjar la moció presentada pels grups municipals d'ERC i JxSJD de suport a l’amnistia, que va rebre els vots a favor de JxSJD i ERC, l'abstenció de Podemos i SJDEnComú i el vot en contra de Cs i PSC.

En l'apartat de Precs i preguntes, el PSC va fer un prec, al qual es van sumar la resta de grups, per donar suport a les escoles de dansa, reconèixer la seva tasca educativa i la seva contribució al desenvolupament personal i artístic. Per la seva banda, JxSJD va fer un prec sobre la informació dels expedients corresponents a les comissions informatives. ERC va preguntar sobre el futur de l'activitat de Solidança a la Fàbrica del Cartró i Podemos va preguntar per l'elaboració de la memòria del Pla Reiniciem Sant Joan Despí corresponent a l'any 2020.

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.