Esteu aquí

La ciutat reivindica les múltiples capacitats de les persones diverses

27/11/2018 - Acció social

Sant Joan Despí celebra des d'aquesta setmana fins al mes de febrer les XIV Jornades de la Discapacitat, que enguany porten per lema 'Trencadís: de la diversitat a l'encaix'. Les jornades serveixen per posar de manifest les múltiples capacitats de les persones amb diversitat funcional.

Les Jornades de la Discapacitat estan organitzades per la Comissió de la Discapacitat, formada per l'Ajuntament de Sant Joan Despí i diferents entitats de l'àmbit de la discapacitat. A més, compten amb la col·laboració de centres educatius de primària i secundària, clubs esportius i entitats culturals.

Aquesta setmana, les jornades han arrencat amb activitats de sensibilització i xerrades als instituts d'educació secundària. A més, dijous 29 de novembre, a les 20.30 hores, tindrà lloc el V Triangular de Futbol Sala al pavelló Ugalde, amb partits entre membres de l'entitat Tastidis i del Sant Joan Despí Club de Futbol Sala en equips mixtos.

El 2 de desembre, Sant Joan Despí celebrarà l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat al Teatre Mercè Rodoreda. El cantant Jordi Giralt conduirà un acte que inclourà les actuacions musicals de persones de la residència Josep Mas i Dalmau i de nois i noies de l'Associació Estel i la representació de l'obra de teatre Romeo i Julieta a càrrec del grup de teatre de Tastidis.

El 14 de desembre, l'Àrea de Serveis a la Persona acollirà una xerrada per a famílies sobre trastorn de l'espectre autista (TEA) i ansietat, amb Gabi Santos, psicòleg especialitzat en TEA del servei Escola Vida Independent.

Les Jornades de la Discapacitat continuen al 2019 amb espectacles de titelles per a les escoles d'educació infantil i primària i un taller de cuina per a les entitats de la discapacitat de la ciutat.

Del 16 al 28 de gener, el Centre Jujol-Can Negre serà l'escenari de la III Exposició Capacit-Art-S Compartides, una mostra de pintures i escultures realitzades per artistes de la residència Josep Mas i Dalmau i de l'Associació Estel, amb la col·laboració del Grup de Pintors de Sant Joan Despí. En aquesta edició, les obres estaran inspirades en l'estil modernista de Josep Maria Jujol, en commemoració de l'Any Jujol140.

Les jornades es completen amb una festa disco organitzada per les entitats de la Comissió de la Discapacitat, el 25 de gener al Bulevard; i amb la segona edició del Capaciclem, la festa de la diversitat amb la bicicleta organitzada pel Club Ciclista Sant Joan Despí, una jornada lúdica i festiva per mostrar totes les capacitats que tenen per anar en bicicleta les persones amb diversitat funcional, el 27 de gener al Parc Ciclista Llobregat.