Esteu aquí

Suport a un projecte per als pacients amb malalties inflamatòries intestinals

23/05/2018 - Sanitat

L’Ajuntament de Sant Joan Despí s’ha adherit al projecte No puc esperar! que impulsa l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i que està pensat per a totes aquelles persones que per problemes mèdics han d’utilitzar el lavabo de manera urgent. Un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo, fet que de vegades minva la seva qualitat de vida ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo quan el necessiten.

Amb aquesta adhesió, l’Ajuntament posa a l’abast d’aquests pacients els lavabos de l’Ajuntament; l’Àrea de Serveis a la Persona; els centres cívics Les Planes, Torreblanca, Sant Pancraç i Antoni Gaudí; les biblioteques Miquel Martí i Pol i Mercè Rodoreda; i els poliesportius Salvador Gimeno, Francesc Calvet i del Mig. Els espais estaran degudament senyalitzats perquè les persones que pateixen aquesta dolència els reconeguin.

El projecte No puc esperar!un doble objectiu: facilitar l'accés ràpid i de manera gratuïta als lavabos als pacients en qualsevol lloc i sempre que ho necessitin i, alhora, conscienciar la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals i les necessitats que tenen qui les pateixen.

La iniciativa d'ACCU Catalunya compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Societat Catalana de Digestologia, de l'Institut Català de la Salut,  i del Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU).

La malaltia inflamatòria intestinal abraça un conjunt de trastorns inflamatoris crònics de causa desconeguda que afecten l'aparell digestiu. La malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa són les principals malalties inflamatòries intestinals.