Esteu aquí

Comença la recollida de joguines per garantir el dret al joc de tots els infants

05/12/2017 - Acció social

Sant Joan Despí participa, un any més, en la campanya de recollida de joguines noves per garantir el dret al joc de tots els infants. Les joguines es poden dipositar fins al 28 de desembre a les capses de recollida que hi ha repartides a diferents equipaments municipals, entitats i establiments.

La campanya, organitzada per Creu Roja Joventut, té com a objectiu recollir joguines per a infants que es troben en situació de vulnerabilitat social o econòmica. Mitjançant la solidaritat, es tracta de promoure la igualtat de tots els nens i nenes durant les festes nadalenques.

Les joguines que se sol·liciten han de ser noves -perquè tots els infants han de tenir dret a estrenar-ne una-, no bèl·liques i no sexistes.

Les capses de recollida de joguines estan instal·lades en els següents punts: Centre Cívic Sant Pancraç, Centre Cívic Les Planes, Centre Cívic de Torreblanca, Centre Cívic Antoni Gaudí, Biblioteca Miquel Martí i Pol, Biblioteca Mercè Rodoreda, Les Formiguetes Kids, Centre Respira, G.E. El Castanyot, El Bosc de les Fades i Esbart Dansaire de Sant Joan Despí.

Les joguines també es poden portar a la seu de la Creu Roja (carrer del Samontà, 31 – Telèfon 933733758) en les següents dates: de dilluns 11 a divendres 15, de 10 a 12 hores; i de dilluns 18 a divendres 22, de 10 a 12 hores.

La campanya va arrencar el 6 de desembre al camp de futbol de Les Planes amb el Partit de les Joguines, que va enfrontar l'equip femení del Levante Las Planas contra un combinat format por membres de Creu Roja, de Radio Despí i polítics. Durant el partit, organitzat per Ràdio Despí i per Creu Roja Joventut, es van recollir joguines.

En el marc d'aquesta campanya, el dissabte dia 16 té lloc la Ràdio Marató de Ràdio Despí, amb els següents punts de recollida que estaran operatius de les 10 a les 13.30 hores: plaça de l'Ermita del barri Centre, plaça de l'Estatut del barri Residencial Sant Joan, plaça del Mercat del barri de Les Planes i Centre Comercial Esclat al barri de Torreblanca.

Les joguines són de vital importància en l'educació dels infants i són un mitjà per aconseguir el seu bon desenvolupament intel·lectual, afectiu i social. Per això, la campanya de recollida vol garantir que tots els infants de Sant Joan Despí tinguin accés a joguines noves i que cap es quedi sense joguina durant les festes nadalenques.