Esteu aquí

La Taula de Coordinació gestiona la distribució entre famílies vulnerables dels lots d’aliments frescos entregats pel moviment veïnal

06/05/2020 - Acció social

Sant Joan Despí ha rebut 25 lots d’aliments distribuïts per la Confederació de Federacions d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) perquè les famílies més vulnerables puguin comptar amb una cistella de productes frescos i pal·liar l’emergència social derivada de la pandèmia de la COVID-19.

A Sant Joan Despí, la CONFAVC ha encomanat la distribució dels productes a l’Associació de Veïns de Les Planes -que s’ha encarregat del gruix dels lots- i a l’IES Ferrer i Guàrdia, integrant del programa Aula Actual de la CONFAVC. Per a la selecció de les famílies beneficiàries, han cedit la majoria dels lots a la Taula de Coordinació per a les necessitats bàsiques, formada per Càritas, l’Església Evangèlica, Solidança, la Creu Roja i l’Ajuntament, perquè arribin a famílies que atenen que estan en situació de necessitat.

L’entrega dels lots d’aliments s’ha realitzat aquest dimecres al local de la Creu Roja, que ha cedit les seves instal·lacions i els voluntaris i voluntàries de l'entitat per fer el lliurament a les 25 famílies beneficiàries, una xifra que suposa arribar a unes 110 persones.

Els lots estan formats per productes agroecològics de proveïdors locals d’economia social i solidària. Cada família rep un lot que conté 16 kilos d’hortalisses i verdures, 8 kilos de fruita, 4 kilos de llegums i pasta, oli, ous, productes làctics com iogurts i formatge, 5 kilos de diferents tipus de carns i sabó de mans.

Sant Joan Despí forma part de les vuit ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona que reben els lots d’aliments distribuïts per la CONFAVC, que ha realitzat la compra gràcies a una donació de la Fundació Agbar