Esteu aquí

L’Ajuntament incrementa la cobertura del seguiment telefònic a persones grans, dependents o vulnerables, amb 1.000 trucades al dia

28/04/2020 - Acció social

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha incrementat la cobertura del seguiment telefònic als col·lectius de més risc per l’aïllament que comporta la situació de confinament a causa de l’estat d’alarma per la COVID-19. Així, actualment el seguiment telefònic cobreix un univers d'unes 4.000 persones, entre persones grans que viuen soles o acompanyades (a partir dels 68 anys), persones dependents i famílies en situació de vulnerabilitat social.

Amb l’increment del seguiment dels col·lectius en risc, actualment l’Ajuntament fa al voltant de 1.000 trucades al dia, doblant el nombre inicial. Un equip format per personal municipal realitza aquestes trucades, d’uns 15 minuts de durada, que garanteixen un contacte continuat amb aquestes persones.

El seguiment telefònic permet conèixer el seu estat de salut i donar-los suport emocional davant el confinament, que ha incrementat el seu aïllament. També permet vetllar perquè tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques i pal·liar les situacions de risc o de greu vulnerabilitat.

Unes necessitats a les quals l’Ajuntament dona resposta, a través de serveis com ara l’entrega a domicili de la compra d’aliments o medicaments, la instal·lació de teleassistència, vals per garantir la correcta alimentació dels infants, o serveis de transport per acudir a centres de salut.