Esteu aquí

Cicle de xerrades per caminar cap a un estil de vida residu-zero

26/03/2024 - Medi Ambient

Cada vegada hi ha més persones que s'esforcen per reduir els residus que generen en el seu dia a dia conscients de l'impacte que suposa en el medi ambient la seva manera de consumir i de viure. Un compromís que es recull al Pla d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i que dedica una bona part d'un dels eixos a promoure actuacions encaminades a viure un estil de vida més conscient a través de diferents iniciatives.

En el marc d'aquest pla, a partir del 4 d'abril es durà a terme el cicle de xerrades El Repte Residu Zero que donarà eines pràctiques perquè la ciutadania es converteixi en consumidors i consumidores expertes en Residu Zero. En total es faran cinc sessions entre abril i juny a través de les quals la ciutadania podrà descobrir alternatives a productes d'un sol ús, com fer una neteja sense tòxics a casa, la possibilitat de fer compres sense envasos o alternatives de reducció de residus en la higiene convencional.

Les sessions tindran un format de xerrada-tertúlia participativa per donar consells i orientacions pràctiques a les persones participants, així com sensibilitzar-les sobre la problemàtica ambiental associada a les pràctiques de consum habituals en cadascun dels àmbits. 

Les persones que participin en les quatre primeres xerrades rebran un lot de productes sostenibles, com per exemple bosses de reixeta. Les xerrades es faran amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Rezero, entitat referent en el consum sostenible.

Calendari de sessions: 

  • Sessió 1, dijous 4 d’abril. L’estil de vida Residu Zero
  • Sessió 2, dijous 11 d’abril. Higiene íntima i neteja domèstica
  • Sessió 3, dijous 18 d’abril. Consum conscient a tots els àmbits
  • Sessió 4, dijous 25 d’abril. El repte Residu Zero
  • Sessió 5, dijous 6 de juny. Jo CoCo? Com seguim?

Horari de les sessions: les sessions es realitzaran de 17.30 a 19.00 hores a l’Àrea de Serveis a la Persona (Av. de Barcelona, 41). 

Inscripcions: per participar en cadascuna de les activitats, sessions i tallers cal enviar un correu electrònic a mediambient@sjdespi.net indicant el nom i cognom dels participants i un telèfon de contacte